Pudding chia z mlekiem kokosowym i malinami - IO








































Pudding jest szczególnie polecany osobom z insulinoopornością. Może być dobrą opcją na drugie śniadanie. Przepis pochodzi z książki Dominiki Musiałowskiej "Insulinooporność" 

Składniki: (2 porcje) 2 duże szklanki z IKEI
2 szklanki mleka kokosowego lub migdałowego
3 łyżki nasion chia
300 g świeżych lub mrożonych malin
2 łyżki orzechów włoskich
laska wanilii


Sposób przygotowania:
Mleko wlej do rondelka, dodaj ziarenka z laski wanilii oraz nasiona chia. Gotuj około 2 minuty od momentu wrzenia. Przelej gotowe mleko do dużych szklanek i zostaw w lodówce na kilka godzin lub na noc. Udekoruj owocami i posyp orzechami.   





1 komentarz:

Miło będzie jeśli podasz swoje imię, zostawiając komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wydrukuj