Dorsz pieczony z czosnkiem i cytryną






Składniki: (4 osoby)
400 g mrożonego dorsza
1 cytryna
4 ząbki czosnku
sól, pieprz


Sposób przygotowania:
Wyjmij z zamrażarki dorsza w folii i włóż do miski. Zalej zimną wodą i zostaw na 1,5 godziny, aż się rozmrozi. Do naczynia żaroodpornego włóż folię aluminiową i na niej ułóż rybę posoloną i popieprzoną z dwóch stron. Na każdym kawałku ryby połóż ząbek czosnku pokrojony w plasterki, plasterek cytryny, całość skrop sokiem z cytryny. Zakryj folię i włóż do nagrzanego piekarnika do 200° C. Piecz około 20 - 25 minut. Aż ryba będzie miękka. Dorsza podawaj z łyżką gęstej śmietany, ziemniakami i sałatą. 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło będzie jeśli podasz swoje imię, zostawiając komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wydrukuj