Gniazdka makaronowe nadziewane boczkiem i cebulą





Autor przepisu nieznany. Lekko zmodyfikowałam:  lewa strona - spaghetti białe, prawa strona - spaghetti pełnoziarniste.

Naczynie żaroodporne z IKEI 35 x 25 cm

Składniki: ( 4 porcje)
400 g spaghetti (w tym 200 g spaghetti pełnoziarnistego)
200 g boczku
1 cebula
3 łyżki oliwy z oliwek
2 pomidory
1/2 pęczka szczypiorku
sól, tymianek


Sposób przygotowania:
Ugotuj makaron spaghetti al dente, według przepisu na opakowaniu. Boczek i cebulę pokrój na małe kawałki i przesmaż na oliwie, dodaj przyprawy. Z makaronu uformuj 8 gniazdek i przełóż do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego wcześniej oliwą z oliwek. Do każdego gniazdka włóż boczek z cebulą, polej delikatnie oliwą, połóż plasterek pomidora. Piecz w 200°C około 10 minut. Przed podaniem posyp szczypiorkiem.  



2 komentarze:

Miło będzie jeśli podasz swoje imię, zostawiając komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wydrukuj