Wątróbka drobiowa z cebulą i jabłkami

Wątróbka posiada dużo cennych witamin z grupy B, żelazo, cynk. Jest tania, dość szybka w przygotowaniu, więc ma same zalety. Kiedyś nie byłam fanką, ale się do niej przekonałam, ze względów zdrowotnych. Przepis rodzinny.



























Składniki:
500 g wątróbki drobiowej
2 jabłka
1 cebula
mąka 
sól


Sposób przygotowania:
Wątróbki umyj i odetnij żyłki. Cebulę pokrój w krążki. Na patelni rozgrzej olej i przesmaż najpierw cebulę, następnie dorzuć obtoczone wcześniej w mące wątróbki. Smaż około 10 minut. Zmniejsz ogień. Obierz jabłka, wytnij środek specjalnym nożem, pokrój w krążki lub pokrój od razu na małe kawałki. Dorzuć do wątróbek i mieszaj delikatnie drewnianą łyżką. Gotuj około 15 minut. Na końcu dodaj sól, a najlepiej dopiero na talerzu. Smacznego!




1 komentarz:

Miło będzie jeśli podasz swoje imię, zostawiając komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wydrukuj