Jajka faszerowane koperkiem podsmażane na maśle

Przepyszne jajka, których przygotowanie zajmuje chwilę, ale efekt jest wyśmienity. Absolutny hit od kilkunastu lat, polecam każdemu spróbować. Przepis pochodzi od mojej mamy.





Składniki: ( 8 porcji)
4 jajka
1 pęczek koperku
2-3 łyżki majonezu
sól, pieprz
bułka tarta
masło do smażenia

Sposób przygotowania:
Ugotuj jajka na twardo, około 7 minut od zagotowania się wody. Następnie włóż do miseczki z zimną wodą. Nie obieraj ze skorupki! Przetnij jajka wzdłuż na pół ostrym nożem, delikatnie, żeby nie uszkodzić skorupki. Wyjmij łyżeczką  jajka ze skorupek i włóż masę do miski. Umyj koperek, posiekaj i wrzuć do miski. Dodaj majonez, sól, pieprz i delikatnie wymieszaj łyżką. Napełnij puste skorupki gotowym farszem. Przed samym podaniem, panieruj w bułce tartej tylko od strony farszu i smaż na rozgrzanym maśle, kilka minut, aż jajka nabiorą złotego koloru. Smacznego!


 

 



ALE JAJA!Wielkanocne Smaki - edycja V





1 komentarz:

  1. Robiłam takie z pieczarkami i porem, muszę spróbować też tej wersji, bo wygląda smakowicie!

    OdpowiedzUsuń

Miło będzie jeśli podasz swoje imię, zostawiając komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj