Penne z boczkiem i szpinakiem

Szybki, smaczny obiad, dla zapracowanych, którzy nie lubią stać za długo w kuchni. 






















Składniki:
450 g wędzonego boczku
2 łyżki oliwy
750 g mrożonego szpinaku
5 - 6 ząbków czosnku
1 szklanka śmietany 18%
1 jajo
sól, pieprz
1 opakowanie makaronu penne
parmezan


Sposób przygotowania:
Na patelni usmaż boczek pokrojony w kostkę, aż się zarumieni. Do średniego garnka wlej oliwę, wrzuć mrożony szpinak i gotuj do momentu całkowitego rozmrożenia. Następnie dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz dolej śmietanę i gotuj parę minut. Dopraw do smaku, wyłącz ogień, wbij jajo i mieszaj energicznie, aż się zetnie. W między czasie ugotuj makaron penne według przepisu na opakowaniu. Usmażony boczek dodaj do odcedzonego wcześniej makaronu a następnie zalej masą ze szpinaku i dobrze wymieszaj. Podawaj z parmezanem. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło będzie jeśli podasz swoje imię, zostawiając komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wydrukuj