Łosoś i zapiekane pomidory z fetą - LCHF

Zapraszam na prawdziwą ucztę smakową. Kto nie próbował, niech się skusi. Przepis autorstwa Klary Desser. 


Składniki: ( 4 porcje)
6 średnich pomidorów
150 g fety
1 dl = 100 ml śmietany lub crème fraiche
sól, pieprz
4 filety z łososia
pieprz cytrynowy
masło do smażenia
sałata
½ czerwonej cebulki

Sposób przygotowania:

Włącz piekarnik na 225 °C. Przekrój pomidory na pół, zetnij dół, żeby ładnie stały. Fetę poduś widelcem, dodaj śmietanę i przyprawy. Wypełnij pomidory farszem. Piecz około 30 minut. Łososia usmaż na maśle, lekko przypraw pieprzem cytrynowym. (Ja smażę ok 6 minut z dwóch stron). Podawaj łososia z zapiekanymi pomidorami oraz z sałatą i pokrojoną cebulką. Smacznego!


Łososie do boju!

4 komentarze:

  1. Łosoś ooo tak :) ZAWSZE!!!

    Pozdrawiam,

    Agata

    OdpowiedzUsuń
  2. łosoś to wiem, że pychota, ale te pomidorki to mnie ciągną, by takie zrobić :))
    Pozdrawiam,
    Olinka - Smakowy Raj

    OdpowiedzUsuń
  3. Są pyszne :))) Daj znać jak ci wyszły :)

    OdpowiedzUsuń

Miło będzie jeśli podasz swoje imię, zostawiając komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj