Muffiny z pieczarkami i suszonymi pomidorami - LCHF

Muffiny można serwować jako przystawkę lub jako danie główne :) Pyszne połączenie suszonych pomidorów z pieczarkami i cebulą. Idealne na imprezę, bo szybkie w przygotowaniu. Gorąco polecam! Przepis Klary Desser.









Składniki: (4 porcje)
3-4 cebule
masło do smażenia
250 g pieczarek
6 - 8 suszonych pomidorów
5 jaj
200 ml gęstej śmietany 
sól, pieprz
½ łyżeczki gałki muszkatołowej
200 g sera żółtego

Dodatki:
sałata
pomidorki koktajlowe
oliwki też pasują

Sposób przygotowania:

Włącz piekarnik na 225° C. Pokrój cebulę w kostkę i smaż na maśle. Umyj pieczarki, pokrój na małe kawałki i dorzuć do cebuli. Smaż do momentu wyparowania wody. Na koniec dorzuć suszone pomidory pokrojone w kostkę. Pomieszaj jaja ze śmietaną, dopraw. Połącz całość, na końcu dodaj ser starty na tarce. Całość wymieszaj i wypełniaj małe foremki. Zapiekaj w piekarniku ok 15 - 20 minut. Podawaj muffiny z sałatą, pomidorkami koktajlowymi lub oliwkami. Smacznego!






























7 komentarzy:

  1. Ja ostatnio robiłem muffinki ale w wersji słodkiej. Te Twoje też wyglądają fantastycznie.

    --
    Kulinarnyblog.pl - zapraszam również do siebie

    OdpowiedzUsuń
  2. fajne muffiny i pomysł na coś dobrego na imprezę :))
    Pozdrawiam,
    Olinka - Smakowy Raj

    ps. dodaje się do podglądaczy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. świetny przepis, na pewno wypróbuję

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam takie muffiny, tłuste, dobre do mocno zakrapianych trunków. Świetny przepis!

    OdpowiedzUsuń
  5. Super pomysl, na przekąske na jeden kęs ,lecz nie ma banerka :(

    OdpowiedzUsuń

Miło będzie jeśli podasz swoje imię, zostawiając komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj