Zapiekane papryki z szynką - LCHF

Przepyszna kombinacja. Mój hit. Danie szybkie w przygotowaniu. Duża rozkosz dla podniebienia. Przepis autorstwa Klary Desser.




Składniki: ( 4 porcje) 
1 dl = 100ml spójrz tutaj.
 4 duże papryki
1 cebula
masło do smażenia
300 g szynki
1 łyżeczka papryki czerwonej
2 dl crème fraiche lub gęstej śmietany
sól, pieprz
100 g żółtego sera
sałata
pomidorki koktajlowe
oliwa z oliwek, vinegret
Sposób przygotowania:

Włącz piekarnik na 225 °C. Umyj papryki. Przekrój na pół, usuń pestki. Poukładaj w naczyniu żaroodpornym. Obierz i pokrój cebulę i smaż ją na maśle. Pokrój szynkę na cienkie paseczki i dorzuć do cebuli.  Dodaj crème fraiche lub gęstą śmietanę. Dopraw do smaku: papryką, solą i pieprzem. Wypełnij farszem papryki i posyp żółtym serem. Piecz około 20 minut. Podawaj z sałatą, pomidorkami. Smacznego!






2 komentarze:

Miło będzie jeśli podasz swoje imię, zostawiając komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wydrukuj