Sajgonki ze szpinakiem

Ten przepis jest skierowany dla tych, którzy uwielbiają szpinak pod każdą postacią. Ja lubię jeść na ostro. 
Polecam sajgonki, które są chrupiące a jednocześnie wilgotne w środku. Przepis mojego autorstwa.





Składniki: (25 sztuk)

700 g szpinaku mrożonego
ser żółty lub pleśniowy jaki wolisz
3 ząbki czosnku
sól
papier ryżowy

Sposób przygotowania:
Godzinę przed przygotowaniem wyjmij  papier ryżowy z zamrażarki i przykryj mokrą ściereczką. Mrożony szpinak włóż do garnka i pozwól mu się lekko rozpuścić. Jak  będzie lekko ciepły dorzuć kilka plastrów sera żółtego, czosnek, sól. Całość wymieszaj. Konsystencja powinna być gęsta. Jeśli jest za rzadka dodaj więcej sera. Na każdy kawałek papieru ryżowego kładź czubatą łyżkę farszu i zwijaj w ruloniki. Smaż z obu stron, aż złapią kolor. Podawaj z ryżem. Smacznego!



7 komentarzy:

  1. Prezentują się pysznie!
    Robiłam takie z wędzonym tofu.

    OdpowiedzUsuń
  2. Åååh, det ser jättegott ut! Var köper du rispappret?
    Kram Weonika

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajne zielone danie!
    Dziękuję za udział z Zielonej zabawie. Uprzejmie proszę o zmianę banera na pobrany z bloga, a nie z agregatora. Nie będzie miał głupich napisów;)

    OdpowiedzUsuń
  4. kurcze! to naprawdę wygląda obiecująco...jeśli mogę spróbuję!!! pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. ile kcal sztuka >?

    OdpowiedzUsuń

Miło będzie jeśli podasz swoje imię, zostawiając komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wydrukuj