Domowe musli orzechowe - LCHF

Warto stworzyć własne, domowe musli, idealnie nadaje się na śniadanie. Duża porcja witamin i energii na cały dzień. Polecam. Doskonale nadaje się na prezent :) Autorką przepisu jest Ulrika Davidsson. 


Składniki: 1 dl= 100ml patrz tu
 1½ dl orzechów nerkowca
 1½ dl orzechów włoskich
2 dl orzechów brazylijskich
1 łyżka cynamonu
1 łyżeczka kardamonu
2 łyżki płynącego miodu
1 dl nasion słonecznika
1 dl siemienia lnianego
1 dl nasion dyni
1 dl płatków kokosowych
szczypta soli



Sposób przygotowania:

Zmiksuj orzechy w robocie kuchennym. Podsmaż  kilka minut na suchej patelni, aż złapią kolor. Dorzuć cynamon, kardamon i miód. Wymieszaj. Całość wysyp na papier kuchenny. Następnie na tej samej suchej patelni podsmaż słonecznik, siemię lniane i dynię. Dorzuć wiórki kokosowe i sól. Wymieszaj. Całość wysyp na papier kuchenny i delikatnie wymieszaj z orzechami. Pozwól musli wystygnąć. Następnie przełóż całość do słoika 0,75 l. I szczelnie zamknij. Na 1 porcję używaj ok ½ dl musli. Podawaj z jogurtem naturalnym. Na zdrowie!







Zmagania sesyjne: karmimy móżdżek :)Domowy Wyrób

2 komentarze:

  1. Smacznie i zdrowo! Zapraszam serdecznie po bannerek do akcji :)! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Miło będzie jeśli podasz swoje imię, zostawiając komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj