Lasagne z cukinią - LCHF

Dobre rozwiązanie dla tych, którzy nie jedzą makaronu. Lasagne jest bardzo sycąca, choć nie wygląda. Zachęcam do przyrządzenia. Przepis autorstwa Klary Desser.


        


Składniki: (4 porcje)
500g mięsa mielonego
masło albo tłuszcz kokosowy
3 łyżki koncentratu pomidorowego
100 ml wody
5-6 suszonych pomidorów 
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
1 duża cukinia albo 2 mniejsze
3 łyżki oliwy z oliwek
100g sera żółtego
1 mały słoik czarnych oliwek ( ja pominęłam)


Sposób przygotowania:
Włącz piekarnik na 200° C. Usmaż mięso na maśle lub tłuszczu kokosowym. Dodaj koncentrat pomidorowy, wodę i pokrojone suszone pomidory. Dodaj wyciśnięty czosnek lub pokrojony oraz przyprawy. Pokrój cukinię w małe plasterki. Wlej oliwę do formy i połóż warstwę cukinii na to mięso, znów cukinię i mięso. (mięso ma być ostatnią warstwą). Posyp żółtym serem. Piecz ok 20 minut. Serwuj z oliwkami i świeżymi przyprawami. Gotowe!

  






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło będzie jeśli podasz swoje imię, zostawiając komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wydrukuj